Pre-fab elementen

MONTAGE KEUZE HULP

1

Polyester flens montage: wordt gebruikt bij lage muren, wanden die niet belast worden met hoge wind druk
2

Single deck montage: de wand wordt voorzien van een interne stalen constructie die vast zit in de muur. Stalen deel loopt tot een hoogte van minimaal 2/3 van de wand.
3

Double deck montage: door middel van deze stalen staander is het mogelijk om elementen tegen een ander element aan te plaatsen. Door de verhoging vind de montage plaats onder de muur in plaats van naast element.

GROND VOORBEREIDING

Nu de fundatie is bepaald kan de grond voorbereiding beginnen. Een wand dient minimaal 50 mm onder pijl te zakken bij een stalen paal, bij flens montage is dit 100 mm. Wanneer de grond is uitgegraven kan de fundering met de juiste afmeting en gewicht geplaatst worden. Zorg ervoor dat de fundatie tegels netjes in lijn liggen.

Montage

WAND PLAATSEN

Het Luxcom element kan nu geplaatst worden op de fundering. Zorg hiervoor dat het element waterpas staat en op alle punten goed is ondersteund.

VERANKERING

Montage kan door middel van chemische ankers of keilbouten. Standaard maat die gebruikt wordt is M12. Gebruik voor het aandraaien grote revetten zodat de kracht gelijkmatig wordt verdeeld over de montage flens.

Genieten!

ZAND EROVER

Afdekken met zand. Tip: leg wat grind om de wand zodat opspannend zand het element minder snel vervuilt.

We hebben nog wat meer tips en tricks voor onze elementen.

Meer Tips & Tricks